
PREUKUSNO
Grkinje samo ovako prave punjene paprike, za drugi recept neće ni da čuju! Slađe niste jeli, u ovome je caka
Grčki recept za punjeni paradajz i paprike ćete često isprobavati, naročito tokom sezone ovog povrća
Sastojci:
- 8 velikih komada paradajza
- 4 velike zelene paprike
- 60 g putera
- 1 luk, isečen na kockice
- 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 1 kg mlevenog mesa
- 1 kašika soli
- 1 kašika mlevenog crnog bibera
- 120 ml vode
- 400 g kuvanog pirinča
- 120 ml maslinovog ulja
Zašto je korisno da jedete paprike?
Paprike su bogate vitaminima A i C, kao i fitonutrijentima i vlaknima. Imaju antioksidativna svojstva i jačaju imunitet. Pored toga su izvor gvožđa, kalcijuma, folata, kalijuma, vitamina E, K i B6.
Recept za punjeni paradajz i paprike:
Kako biste pripremili paradajz i paprike, prvo odsecite vrhove paradajza, ali ne do kraja, tako da ostane malo pričvršćeno kao poklopac. Izvadite unutrašnjost paradajza i prebacite u veliku činiju i iscediti sokove iz paradajza. Potom odsecite vrhove zelene paprike i sačuvajte za kasniju upotrebu, izvadite seme i membrane. Rasporedite paradajz i paprike u posudu za pečenje.
Zagrejte rernu na 190 stepeni C. Zagrejte puter u tiganju na srednjoj vatri i pržite i mešajte luk i beli luk u rastopljenom puteru dok ne omekšaju, 5 do 10 minuta. Dodajte mleveno meso, so i crni biber. Pržite dok govedina ne porumeni 5 do 10 minuta.
Bonus video:
(Espreso/ Stvar ukusa/ Prenela: T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!