Grkinje samo ovako prave punjene paprike, za drugi recept neće ni da čuju! Slađe niste jeli, u ovome je caka
Punjene paprike, Foto: Miljan ivkovi / Alamy / Alamy / Profimedia

PREUKUSNO

Grkinje samo ovako prave punjene paprike, za drugi recept neće ni da čuju! Slađe niste jeli, u ovome je caka

Grčki recept za punjeni paradajz i paprike ćete često isprobavati, naročito tokom sezone ovog povrća

Objavljeno:

Sastojci:

  • 8 velikih komada paradajza
  • 4 velike zelene paprike
  • 60 g putera
  • 1 luk, isečen na kockice
  • 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
  • 1 kg mlevenog mesa
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika mlevenog crnog bibera
  • 120 ml vode
  • 400 g kuvanog pirinča
  • 120 ml maslinovog ulja

Zašto je korisno da jedete paprike?

Paprike su bogate vitaminima A i C, kao i fitonutrijentima i vlaknima. Imaju antioksidativna svojstva i jačaju imunitet. Pored toga su izvor gvožđa, kalcijuma, folata, kalijuma, vitamina E, K i B6.

Recept za punjeni paradajz i paprike:

Kako biste pripremili paradajz i paprike, prvo odsecite vrhove paradajza, ali ne do kraja, tako da ostane malo pričvršćeno kao poklopac. Izvadite unutrašnjost paradajza i prebacite u veliku činiju i iscediti sokove iz paradajza. Potom odsecite vrhove zelene paprike i sačuvajte za kasniju upotrebu, izvadite seme i membrane. Rasporedite paradajz i paprike u posudu za pečenje.

Zagrejte rernu na 190 stepeni C. Zagrejte puter u tiganju na srednjoj vatri i pržite i mešajte luk i beli luk u rastopljenom puteru dok ne omekšaju, 5 do 10 minuta. Dodajte mleveno meso, so i crni biber. Pržite dok govedina ne porumeni 5 do 10 minuta.

Bonus video:

Error in getting video.

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso/ Stvar ukusa/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.